Pistiäinen iski hintoihin! Katso alennetut hinnat >>>

Visa-Uutiset

Itsenäisyyspäivä 6.12 ja 7.12 alkaen uudistuvat aukioloajat

 • Itsenäisyyspäivänä 6.12.2021 liikkeemme on suljettu

🇫🇮 Visa-Auto Oy toivottaa kaikille rauhallista itsenäisyyspäivää! 🇫🇮

HUOM! Olemme pysyvästi muuttaneet aukioloaikojamme. 
Uudet aukiolot ovat voimassa 7.12.2021 alkaen.

🕐 Ma - Pe  10.00 - 18.00
🕐 La       10.00 - 15.00
🕐 Su       suljettu

Matias Luoma siirtyy kohti uusia haasteita

Matias Luoma siirtyy Visa-Auton palveluksesta kohti uusia työelämän haasteita. Kiitos Matias Luoma aina aurinkoisesta energiastasi ja mallikkaasta työpanostuksestasi. Koko Visa-Auton henkilökunta toivottaa sinulle runsaasti onnea ja menestystä tulevalle! 💪👏👏

"Iso kiitos koko Visa-Auton henkilökunnalle mahdollisuudesta olla osana näin ammattitaitoista ja äärimmäisen mukavaa työyhteisöä. Huikeaa porukkaa halli täynnä! Jatkakaa samaan malliin! 💪🏻

Lisäksi lämmin kiitos kaikille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille, joiden kanssa olen saanut asioida vuosien varrella 🤩

Työura jatkuu muissa merkeissä, mutta auton ostan jatkossakin Allastieltä 😉🚗"

- Matias Luoma

Visa-Auton chatbot palveluksessanne

Tarjotaksemme asiakkaillemme entistäkin sujuvampaa palvelua, olemme lisänneet sivustollemme chatbotin. Olitpa sitten myymässä, ostamassa tai vaihtamassa ajoneuvoasi, chatbotin avulla saat vaivattomasti vastaukset askarruttaviin kysymyksiin sekä pääset tarvittaessa keskustelemaan myyjiemme kanssa Livechat toiminnolla.

Chatin Livechat toiminto on käytettävissä kaikkina Visa-Auton aukioloaikoina, eli ma – pe klo 09.00 – 18.00 ja lauantaisin klo 10.00 – 15.00. Muutoin chatbottimme palvelee ympäri vuorokauden.

Mikäli haluat saada tarjouksen nykyisestä ajoneuvostasi, chatbotin avulla se onnistuu mutkattomasti. Syötät vain yhteystietosi sekä tiedot autostasi, jonka jälkeen myyjämme ottavat sinuun yhteyttä tarjouksella. Otathan huomioon, mitä tarkemmat tiedot annat ajoneuvostasi (esim. huoltohistoria, kilometrit, varustetaso), sen tarkemman tarjouksen voimme tehdä. Jos olet ostamassa ajoneuvoa, voit pyytää lisätietoa valikoimassamme olevista ajoneuvoista, keskustella myyntitiimimme kanssa chatissa tai jättää yhteydenottopyynnön.

Valinnanvaraa yhteydenottotavoissa – valitse itsellesi sopivin yhteydenottotapa puhelun, sähköpostin tai Livechatin välillä.

Tervetuloa autokaupoille livenä tai diginä!

VAIHTOAUTOT

Käytetyn auton osto-opas – 7 vinkkiä käytetyn auton ostamiseen

Suomen käytettyjen autojen markkina on erittäin vilkasta. Autoalan Keskusliiton mukaan viimevuoden aikana myytiin yli 600 000 käytettyä autoa, joista n. puolet ostettiin autoliikkeestä. Se on määrältään yli viisinkertainen uusien autojen markkinaan verrattuna, sillä samana vuonna ensirekisteröitiin 114 200 henkilöautoa.

Käytetyn auton hankkiminen voi joskus tuntua haastavalta ja monelle herääkin erilaisia kysymyksiä ostoprosessiin liittyen. Jos harkinnassa on käytetty auto, kannattaa varautua ajoissa ja pitää tiettyjä seikkoja mielessä. Siksi keräsimmekin listan asioista, joita kannattaa ottaa huomioon, kun pohdit käytetyn auton hankkimista.

1. Mikä käyttötarkoitus autollesi tulee olemaan?

Auton käyttötarkoitusta kannattaa miettiä jo ennen sopivan menopelin etsimistä; Painottuuko autolla ajaminen lyhyen työmatkan ajamiseen vai onko suunnitelmissa tehdä vähän pidempiä matkoja esimerkiksi perheen tai kaveriporukan kanssa? Haluatko bensa vai diesel moottorilla olevan auton, vai kenties hybridin? Jo näihin esimerkkeihin optimaalisin auto voi olla täysin erilainen. Auton käyttötarkoitus määrittää hyvin paljon minkälainen auto kannattaa ostaa ja minkälaisella budjetilla lähteä liikenteeseen. Kun olet perillä käyttötarkoituksesta, Visa-Auton myyjät voivat löytää sinulle juuri sen oikean auton.

2. Jokainen käytetty auto on erilainen 

Tutustu autoon huolellisesti, käy läpi auton ulkopinta kuin myös sisätilat ja voit vaikka kurkata konehuoneen puolelle tarvittaessa. Mutta muista, että käytetty auto on nimensä veroinen, joten yksilöstä riippuen siinä saattaa esiintyä joitakin käytönjälkiä. Kysy rohkeasti ammattitaitoisilta myyjiltämme, jos jokin autossa askarruttaa. Tarpeettomien virheiden ja väärinkäsitysten ehkäisemiseksi on tärkeää, että myyjä ja ostaja käyvät yhdessä läpi auton tiedot varusteita myöden. Mikäli tutkit autoja verkossa, käy huolellisesti läpi jokainen kuva autosta. Vaikka jossakin käytetyssä autossa olisi runsaasti kilometrejä takana, hyvin pidettynä ja huollettuna se voi vastata kunnoltaan lähes uutta autoa.

3. Turvallista asiointia autoliikkeessä

Käytettyjä autoja on tarjolla niin autoliikkeillä kuin myös yksityishenkilöillä. Yksityiset myyjät saattavat myydä autoa halvalla hinnalla, mutta niihin liittyy riski. Nimittäin yksityishenkilöltä ostettaessa, kauppaan ei päde kuluttajansuoja. Kuluttajansuojalain mukaan autoliikkeellä on virhevastuu myymänsä auton mahdollisista virheistä. 

4. Nykyinen auto vaihdossa

Moni käytettyä autoa ostava harkitsee nykyisen auton antamista vaihdossa. Kun nykyinen auto on vielä kunnoltaan hyvä ja toimii kaikin puolin, siitä voi saada varsin ison hyvityksen uudempaan autoon. Vaihdossa annettavan auton arvo on aina tapauskohtainen ja arvo selviääkin parhaiten viemällä se autoliikkeeseen myyjän nähtäväksi. Vaihdossa annettavan auton arvoon saattavat vaikuttaa muun muassa auton ikä, kunto, lisävarusteet ja huoltohistoria. Pidä myös mielessä, että autoliikkeiden myyjillä on monien vuosien kokemus ja täten erittäin vahva tuntemus erilaisiin autoihin. He antavat realistisen tarjouksen autostasi perusteluineen, pohjautuen muun muassa edellä mainittuihin asioihin sekä vankkaan kokemukseen. 

5. Tutustu ominaisuuksiin koeajamalla

Koeajo on yksi tärkeimmistä, ellei tärkein vaihe käytetyn auton ostoprosessissa. Koeajolla pääset käytännön tasolla tutustumaan auton ominaisuuksiin ja varusteisiin, pääset myös rauhassa tunnustelemaan onko kyseinen auto sinulle se mieleisin. Joissakin tapauksissa saatat huomata, että koeajamasi auto ei välttämättä ole sellainen, joka soveltuisi juuri sinun tarpeillesi, tällöin myyjämme osaavat suositella jotakin soveltuvampaa menopeliä. Koeajon aikana saattaa myös juolahtaa mieleen kysymyksiä autoon liittyen, joihin asiantuntevat myyjämme osaavat vastata palattuasi koeajolta. 

6. Lisäturvalla huolettomia kilometrejä

Kun haluat vain ajaa, huolehtimatta ylimääräisistä asioista, kannattaa harkita lisäturvan hankkimista autollesi. Lisäturva voi kattaa muun muassa moottorin, vaihteiston, voimansiirron, jarrujen, sähkötekniikan, polttoainejärjestelmän sekä ilmastoinnin ongelmia. Visa-Autolla onkin tarjolla lisäturvapaketteja, joilla takaamme uudelle menopelillesi huolettomia kilometrejä! Lue lisää Visa-turvasta.

7. Vakuuta uusi, käytetty autosi

Auton ostamisen jälkeen, huolehdi autosi vakuutuksesta. Luonnon ilmiöt, varkaus, ilkivalta ja palovahingot ovat asioita, joita on hyvin vaikea ennakoida. Meiltä saat Visa-Kasko vakuutuksen, joka kattaa kaikki edellä mainitut ikävät tilanteet. Tarjolla on Osakasko, Peruskasko ja Laajakasko. Vakuutusten palveluntarjoana toimii Lähitapiola. Lue lisää Visa-Kaskosta.

BONUS vinkki! Käytetyllä autolla on parempi jälleenmyyntiarvo 🤑

Uuden auton arvo alenee rajulla vauhdilla ensimmäisen 3-5 vuoden aikana ostopäivästä. Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan uuden auton varsin jyrkkä arvon aleneminen jatkuu ainakin 7 vuotta auton ostamisen jälkeen. Suhteellisen uusi, mutta käytetty auto säilyttää arvonsa huomattavasti paremmin, sillä käytetyn auton arvon aleneminen on alkanut jo tasaantumaan. Tämä seikka mahdollistaa paremman jälleenmyyntiarvon. Vanhemmissa autoissa arvon alenemista ei juurikaan enää tapahdu, joten niissäkin usein arvo säilyy hyvin.

Katso valikoimastamme sinulle sopivin auto:

VAIHTOAUTOT

Uuden auton arvon aleneminen – Miksi ostaisit uuden kun kaikki ajaa käytetyllä

Vaihtoauton hankinta on oiva vaihtoehto uuden ostamiselle monestakin syystä; muun muassa parempi saatavuus, pienempi arvon aleneminen sekä monessa tapauksessa myös pienemmät käyttökulut kuten vakuutuksen hinta ovat vaihtoauton etuja.
Visa-autolla onkin runsas valikoima vaihtoautoja – meiltä jokainen löytää omanlaisensa menopelin.

Kun puhutaan uusista autoista, olet varmasti kuullut perinteisen sanonnan: ”Uuden auton arvo laskee heti kun sillä ajetaan liikkeestä ulos”.
Oletko kuitenkaan koskaan miettinyt tai tutkinut kuinka paljon todellisuudessa uuden auton arvo laskee?

Alla on esimerkki 30 000 euroa maksavan uuden auton arvon alenemisesta, olettaen että autolla ajetaan noin 20 000 kilometriä per vuosi.

Uuden auton arvon aleneminen 5 vuodessa:

Esimerkissä nähdään, että uuden auton arvo saattaa laskea jopa 14% ensimmäisen vuoden aikana. Toisena vuotena auton arvon aleneminen jatkuu n. 10% vuosivauhdilla, laskun pysyessä samana seuraavat n. 3 vuotta. Viiden vuoden jälkeen käyrä alkaa vihdoin loiventua ja arvon aleneminen jatkuu n. 7% vuodessa.

Ikävä kyllä, viiden vuoden aikana auton arvo on saattanut pudota jo lähes puoleen tai alle sen alkuperäisestä arvosta. Tätä ei voi olla miettimättä uutta autoa hankiessaan.

Auton arvon alenemisen vaikuttavimmat tekijät ovat ajetut kilometrit sekä auton ikä. Arvo laskee erittäin rajusti n. 200 000 kilometriin saakka, minkä jälkeen aleneminen tasaantuu huomattavasti. Kun autolla on ajettu yli 350 000 kilometriä, arvon alenemista ei enää juurikaan tapahdu. Paljon ajettujen autojen arvoon vaikuttaa eniten yksilöiden väliset erot.

Suomen autokauppaa määrittää vahvasti kysynnän ja tarjonnan laki, minkä seurauksena eniten halutut/ostetut automerkit yleisesti säilyttävät arvonsa parhaiten.

Vuonna 2019 Suomen 10 eniten ensirekisteröityä, täten eniten haluttua automerkkiä olivat:

 • Toyota
 • Volkswagen
 • Skoda
 • Volvo
 • Ford
 • Kia
 • Mercedes-Benz
 • Opel
 • Nissan
 • Hyundai

Auton hankinta on useimmille suuri sijoitus. Usein auton ostaja pohtiikin juuri sitä, mikä merkki pitäisi parhaiten arvonsa. Meiltä Visa-Autosta löydät useimmat automerkit saman katon alta.

Auton arvon kehityksestä hyvin perillä olevat hakevat usein ”vaihtoehtoa uudelle”. Nämä kuluttajat ovat tietoisia siitä, että tuoreen lähes uutta vastaavan auton saa todellakin käytetyn hinnalla. He eivät ole valmiita ottamaan harteilleen uutena ostetun, kolme vuotta käytössä olleen auton arvon alenemista ja tiedostavat, että käytetyn auton arvo alenee aina maltillisemmin kuin uuden. Miksi siis ostaisit uuden kun kaikki ajaa käytetyllä.

Käytettyyn autoon saatavilla olevat lisätuotteet luovat turvaa ostoksellesi. Muista siis kysyä myyjältä tarjolla olevista Visa-Turva palveluista, jotka kattavat muun muassa moottorin, vaihteiston, voimansiirron, jarrujen sekä sähkötekniikan vikoja, sekä Visa-Kasko palveluista, joissa vakuutusten palveluntarjoajana toimii LähiTapiola.

KATSO TARJONTA

Visa-Auto Huittinen suljetaan

Visa-Auto sulkee Huittisten toimipisteensä ja siirtää kaikki automyynnin toiminnot Raision Allastielle, josta asiakkaamme ovat tottuneet meidät vuosien varrella löytämään hyvien autokauppojen merkeissä.

Kiitämme lämpimästi kaikkia asiakkaitamme, joita olemme saaneet palvella Visa-Auton Huittisten toimipisteessä. Toivotamme kaikki vanhat ja uudet asiakkaat tervetulleiksi auto-ostoksille Visa-Autoon Raision Allastielle sekä tietysti verkossa osoitteessa visa-auto.fi.

Yellow Thursday -tapahtumapäivän tunnelmia

Viime torstaina vietettiin Raision Allastiellä Yellow Thursday -päivää. Halusimme hyödyntää seuraavana päivänä vietettävän kansainvälisen Black Fridayn markkinoita, mutta kuten sloganimmekin kuuluu ”Autonmitan edellä” eli päivää ennen muita.

Sekä Visa-Auto Oy:n henkilökunta että kaikki tapahtuman järjestämisessä mukana olleet kiittävät asiakkaita Yellow Thursday -päivän menestyksestä!